ób decyduje się na dietę wegańską, ponieważ czują potrzebę sprzeciwienia się jedzeniu czegokolwiek czującego lub niepotrzebnie zabijanego, jak krowy i świnie, lub dlatego, że są przeciwni uprzemysłowieniu produkcji żywności, która kładzie nacisk na marżę zysku nad kontrolę jakości.
Weganizm rośnie w dzisiejszych czasach, kiedy ludzie są naprawdę bardziej świadomi tego, co jedzą na każdy posiłek, a przyjazna dla żołądka kuchnia roślinna wznosi się na znakomity poziom. Wegańskie jedzenie takie jak ta tajska kuchnia na wynos będzie jednym z najpopularniejszych trendów w 2019 roku.
Jeśli chcesz ugotować smaczne domowe dania wegańskie, które smakują najlepiej, ale też Ci pomagają?
Istnieje wiele powodów, dla których warto przejść na weganizm, od zdrowotnych po środowiskowe. I nie ma wątpliwości, że wegański styl życia oferuje wygodne, oparte na roślinach podejście do gotowania i jedzenia. Jeśli szukasz sposobu na odejście od mięsa i nabiału lub po prostu potrzebujesz nowych pomysłów na przepisy do codziennego gotowania, przejrzyj nasze przepisy wegańskie i pomysły na dania warzywne.
Czym różni się kuchnia wegańska od
Czym różni się kuchnia wegańska od kuchni wegetariańskiej? Założę się, że temat ten ciekawi nie jedną osobę. Przepisy wegańskie i ogólnie sam weganizm opiera się na pożywieniu bezmięsnym z wykluczeniem wszelkich produktów odzwierzęcych. Weganie więc muszą szczególnie dbać między innymi o zapotrzebowanie w oleje roślinne, zboża, nasiona i orzechy. Natomiast przepisy wegetariańskie tworzone są głównie z owoców i warzyw, lecz dopuszczalne są też nabiały typu: mleko, ser, jogurty oraz jajka. Obie te kuchnie są dosyć ciekawe i mają swoje zasady, serdecznie zachęcam do osobistego skosztowania.